Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Nieuws Subscribe to Nieuws

Adviseurstrainingen Mogelijkmakersnetwerken in volle gang

Twee van de drie bijeenkomsten voor adviseurs in de Mogelijkmakersnetwerken van Het Nieuwe Veehouden 3 zijn afgerond. De kennis die de Mogelijkmakersnetwerken Vergunningen, Financiering en Markt de afgelopen periode hebben vergaard is omgezet in cursusmateriaal voor Mogelijkmakers. De trainingsdagen worden gegeven door Rene Schepers en Bart Bremmer.

afbeelding van Kristel van Veen-Kort

Tijdig aanvragen e-Herkenning voor inloggen bij RVO!

Bent u een ondernemer of organisatie en staat u geregistreerd met uw KvK-nummer? Dan logt u in met eHerkenning. Heeft u nog geen eHerkenningsmiddel aangeschaft? Doe dit dan zo snel mogelijk, want vanaf 1 januari 2015 is inloggen met uw gebruikerscode en wachtwoord van RVO.nl niet meer mogelijk.

Duidelijkheid over BTW-tarieven paardensector

De  Sectorraad Paarden (SRP) is lang in gesprek geweest met het Ministerie van Financiën over de btw-tarieven voor de paardensector. Het bestuur van de SRP is dan ook blij dat de Staatssecretaris van Financiën zeer onlangs duidelijkheid heeft gegeven  over het verlaagde btw-tarief (6%) bij:

afbeelding van Kristel van Veen-Kort

Bed- en Boxroutes in Zuid-West Friesland

Op vrijdag 5 september worden in Cornwerd de Men- en Ruiterpaden in de gemeente Zuid-West Friesland geopend. De route is een initiatief van de Stichting Men- en Ruterpaden Fryslan. De stichting is opgericht in 2009 en wil tot een provinciaal dekkend netwerk aan men- en ruiterpaden komen met diverse bed- & boxarrangementen. De voorzitter van LTO Noord Paardenhouderij, Wim Blokland, zal bij de opening aanwezig zijn. Meer informatie over de bed- & boxarrangementen, en de verschillende routes, vindt u op www.bedenboxfryslan.nl

afbeelding van Kristel van Veen-Kort

Gids voor Goede Praktijken Welzijn Paard is standaard

Op 1 juli werd het Besluit Houders van Dieren een feit.  Met het van kracht gaan van het Besluit Houders van Dieren geldt  de Gids voor Goede Praktijken als algemeen geldende standaard voor de gehele paardensector. Het Besluit Houders van Dieren brengt een aantal veranderingen met zich mee, ook voor de paardenhouder.

afbeelding van Kristel van Veen-Kort

Cursus Bedrijfshulpverlening voor hippische ondernemers

Er gebeuren ieder jaar ongelukken wanneer mensen de paardensport beoefenen of bezig zijn met de dagelijkse verzorging van paarden en pony’s. Daarom is het belangrijk dat medewerkers  op paardenbedrijven, maar ook vrijwilligers op het bedrijf, weten hoe zij moeten handelen bij ongevallen. Ook de overheid ziet het belang van goed opgeleide bedrijfshulpverleners in. Daarom is ieder bedrijf en iedere vereniging verplicht voldoende bedrijfshulpverleners op te leiden die in staat zijn om bij calamiteiten adequaat te handelen.

afbeelding van Kristel van Veen-Kort

Recordexport naar Marokko

Hippisch Nederland staat aan de voorvond van de grootste exportorder ooit: 122 sportpaarden voor Marokko. Het eerste konvooi vertrok afgelopen maandag uit Drachten. Lees het hele artikel hierover in het pdf-bestand van de Leeuwarder Courant.

afbeelding van Kristel van Veen-Kort

Eerste her-import van in USA geweigerd paard succesvol verlopen

Het is regel dat een paard dat geweigerd is door de USDA (US Department of Agriculture) omdat bloeduitslagen positief zijn bevonden, nooit meer in de USA kan worden toegelaten.

 

Veiligheid hippische leerbedrijven geborgd

Aequor heeft de verplichting voor hippische leerbedrijven om het Veiligheidscertificaat te voeren, laten vallen. De eis wordt geschrapt uit het erkenningsreglement voor leerbedrijven. Dit besluit van Aequor kan op volledige instemming rekenen van LTO. Er is nu eindelijk duidelijkheid gekomen voor alle bedrijven die in het verleden al erkend werden als leerbedrijf en die voldoen aan alle wettelijke regels over een veilige werkomgeving.

Sprekers tijdens Ondernemersdag roepen op tot samenwerking, lef en werken aan imago

Ruim 130 ondernemers bezochten de Ondernemersdag die de Vereniging Eigen Paard, LTO Noord en de Groene Kenniscoöperatie samen organiseerden tijdens Outdoor Gelderland op 5 juni. De organiserende partijen zijn positief verrast over het aantal bezoekers en zijn tevreden over het verloop van de dag. De organisatie liet drie vooraanstaande sprekers reageren op drie prikkelende stellingen rondom het thema ‘hippische sector, kansen voor professionalisering’.

afbeelding van Kristel van Veen-Kort

Pagina's